Nauji produktai

Rodyti visus

Mūsų naujienos

Mūsų kontaktai

  • Eko Oazė
  • Latvių g. 31
    Vilnius
  • Tel: +37069301188
  • El. paštas: info@ekooaze.lt

Naujienlaiškis

Shiitake grybų milteliai, 60 g

Shiitake grybų milteliai, 60 g

Shiitake grybai populiarūs kinų virtuvėje. Labai tinka į troškinius, padažus, įdarus, sriubas, ryžius, mėsos ir kiaušinių patiekalus.

Plačiau

6,90€

Shiitake grybai (Lentinula edodes) kilę iš rytų Azijos šalių, kur jie tūkstantmečius naudojami kaip prieskonis ir kaip maistinis grybas.

 

Tai puikus pasirinkimas visiems, norintiems praturtinti savo mitybą.

Shiitake grybai nekaloringi (296 kcal 100 g), juose gausu skaidulų (400 g - 11,5 g), ypač daug B grupės vitaminų:  vitamino B1 - (100 g - 0.3 mg), vitamino B2 (100 g - 1,27 mg), vitamino B3 ( 100g - 14,1 mg), vitamino B5 (100 g - 21.879 mg), B6 (100 g - 0.965 mg). Taip pat daug naudingū mineralų: magnio (100 g - 132 mg), mangano (100 g - 1.176 mg), kalio (100 g - 1534 mg), fosforo (100 g - 294 mg).


Sudėtis: 100% smulkinti džiovinti shiitake grybai.

 

Kilmės šalis: Kinija.

 

Svoris: 60 g.

 

Vartojimas: su maistu, galima užpilti šiltu vandeniu ir gerti kaip arbatą.

 

Šaltiniai:

 

1. USDA Nutrient Data Laboratory (2013). Nutrient data for 11238, Mushrooms, shiitake, raw. Release 25. http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2973?fg=&man=&lfacet=&count=&max=25&sort=&qlookup=shiitake+&offset=&format=Full&new=

 

2. Jane E Ramberg, Erika D Nelson, and Robert A Sinnott (2010). Immunomodulatory dietary polysaccharides: a systematic review of the literature. Nutrition Journal, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2998446/

 

3. Enman J, Hodge D, Berglund KA, Rova U (2008). Production of the bioactive compound eritadenine by submerged cultivation of shiitake (Lentinus edodes) mycelia. Journal of agricultural and food chemistry, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18363329

 

4. Sandeep Rahar, Gaurav Swami, Navneet Nagpal, Manisha A. Nagpal, and Gagan Shah Singh (2011). Preparation, characterization, and biological properties of -glucans. Journal of Advanced Phramaceutical Technology & Research, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3217690/

 

5. Masashi Mizuno, and Yosuke Nishitani (2013). Immunomodulating compounds in Basidiomycetes Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3652302/

 

6. Kenji Ina, Takae Kataoka, and Takafumi Ando (2013). The Use of Lentinan for Treating Gastric Cancer. Published in Anti-Cancer Agents in Medicinal Chemistry. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3664515/

 

7. Keith R Martin (2010). Both common and specialty mushrooms inhibit adhesion molecule expression and in vitro binding of monocytes to human aortic endothelial cells in a pro-inflammatory environment. Nutrition Journal, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2916885/

 

8. Hearst R, Nelson D, McCollum G, Millar BC, Maeda Y, Goldsmith CE, Rooney PJ, Loughrey A, Rao JR, Moore JE (2009). An examination of antibacterial and antifungal properties of constituents of Shiitake (Lentinula edodes) and oyster (Pleurotus ostreatus) mushrooms. Complementary therapies in clinical practice, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19161947

 

9. Vinicius Pires Rinco, Kristie Aimi Yamamoto, Ngila Maria Pontes Silva Ricardo, Sandra Aguiar Soares, Luzia Doretto Paccola Meirelles, Carlos Nozawa, and Rosa Elisa Carvalho Linhares (2012). Polysaccharide and extracts from Lentinula edodes: structural features and antiviral activity. Virology Journal, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3292946/

 

10. Bisen PS, Baghel RK, Sanodiya BS, Thakur GS, Prasad GB (2010). Lentinus edodes: a macrofungus with pharmacological activities. Current medicinal chemistry, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20491636

Komentarų nėra.

Parašykite komentarą

Shiitake grybų milteliai, 60 g

Shiitake grybų milteliai, 60 g

Shiitake grybai populiarūs kinų virtuvėje. Labai tinka į troškinius, padažus, įdarus, sriubas, ryžius, mėsos ir kiaušinių patiekalus.

Parašykite komentarą

5 Kitos panašios prekės