Kitoks pyragas :)

Pyragas, kurį galime paruošti su įvairiausiais sezoniniais vaisiais ir uogomis.

 

PYRAGO PAGRINDAS.

 

Pyrago pagrindui reikės:

  • 300 g migdolų,
  • 50 g datulių,
  • 2 valg. š. kokoso aliejaus,
  • Žiupsnelio druskos.

 

Migdolus, datules ir druską susmulkinkite blenderyje, įpilkite kokoso aliejaus (aliejus suriša pyrago masę). Masę sukrėskite į pyragui skirtą indą su išimamu dugnu ir stipriai spausdami pirštais suformuokite pagrindą su maždaug 2 cm aukščio krašteliu.

 

KREMAS.

 

Kremui paruošti reikės:

  • 120-150 g anakardžių riešutų (mirkytų 2 val.),
  • 150 ml kokoso aliejaus (šiek tiek pašildyto, kad suskystėtų),
  • Žiupsnelio vanilės miltelių,
  • 2-5 valg. š. agavos sirupo (pagal skonį),
  • 2 valg. š. vandens.

 

Visus ingredientus susmulkinkite blenderyje. Paruoštą kremą supilkite ant pyrago pagrindo, mentele išlyginkite jo paviršių ir dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų.

Ant pyrago viršaus pridėkite pageidaujamų vaisių ar uogų.

 

Vasarą skanu su braškėmis, mėlynėmis ir kivi, rudenį – su cinamonu, obuoliais ir kriaušėmis, o žiemą – su apelsinais ir greipfrutais.