Latvių g. 31 Vilnius
Paragaukite salotų su virta kynva, šiek tiek patroškintomis daržovėmis (galima naudoti ir žalias), šviežiu agurku, žolelėmis, saulėgrąžomis, alyvuogių aliejaus ir citrinos padažu.
Kynva – tai Pietų Amerikoje augantis augalas, turintis itin maistingas ir visame pasaulyje vertinamas sėklas. Jame gausu mangano, fosforo, vario, magnio ir geležies. Neturi glitimo. Plačiau apie kynvą skaitykite čia.
Jums reikės:
Padažui:
Kynvą pamirkykite šaltame vandenyje apie 5 min., gerai išskalaukite, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdę virkite apie 15 min. (Kynvą galima išvirti iš anksto ir laikyti šaldytuve.)
Apie 5 min. troškinkite (geriausia garuose) plonai supjaustytas morkas, papriką ir salierą arba šparagines pupeles, nuvarvinkite vandenį, perskalaukite šaltu vandeniu ir vėl nuvarvinkite.
Susmulkinkite agurką, pomidorą bei žoleles ir sudėkite į indą salotoms. Suberkite kynvą, sudėkite troškintas daržoves.
Paruoškite padažą, gerai išmaišydami visus jo ingredientus, ir užpilkite ant salotų. Skanaus!
Mūsų naujienos