Paprastos kynvos salotos

 

Paragaukite salotų su virta kynva, šiek tiek patroškintomis daržovėmis (galima naudoti ir žalias), šviežiu agurku, žolelėmis, saulėgrąžomis, alyvuogių aliejaus ir citrinos padažu.

 

Kynva – tai Pietų Amerikoje augantis augalas, turintis itin maistingas ir visame pasaulyje vertinamas sėklas. Jame gausu mangano, fosforo, vario, magnio ir geležies. Neturi glitimo. Plačiau apie kynvą skaitykite čia.

 

Jums reikės:

  • 1 stiklinės kynvos,
  • 1,5 stiklinės vandens (kynvai išvirti),
  • šiek tiek druskos
  • 1 stiklinės pjaustytų saliero stiebų arba šparaginių pupelių,
  • 2 nedidelių plonai supjaustytų morkų,
  • ½ paprikos,
  • 1 pomidoro,
  • 1 agurko,
  • ¼ stiklinės šviežių smulkintų žolelių – baziliko arba petražolės,
  • ½ stiklinės gliaudytų saulėgrąžų.

 

Padažui:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 2 valg. š. šviežiai išspaustų citrinos sulčių,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio pipirų,
  • pasirinktinai: žiupsnelio aitriosios paprikos, žiupsnelio česnako miltelių arba skiltelės šviežiai spausto česnako, žiupsnelio imbiero miltelių arba gabaliuko išspausto šviežio imbiero.

 

Kynvą pamirkykite šaltame vandenyje apie 5 min., gerai išskalaukite, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdę virkite apie 15 min. (Kynvą galima išvirti iš anksto ir laikyti šaldytuve.)

 

Apie 5 min. troškinkite (geriausia garuose) plonai supjaustytas morkas, papriką ir salierą arba šparagines pupeles, nuvarvinkite vandenį, perskalaukite šaltu vandeniu ir vėl nuvarvinkite.

 

Susmulkinkite agurką, pomidorą bei žoleles ir sudėkite į indą salotoms. Suberkite kynvą, sudėkite troškintas daržoves.

 

Paruoškite padažą, gerai išmaišydami visus jo ingredientus, ir užpilkite ant salotų. Skanaus!