Mūsų naujienos

Mūsų kontaktai

  • Eko Oazė
  • Latvių g. 31
    Vilnius
  • Tel: +37069301188
  • El. paštas: info@ekooaze.lt

Naujienlaiškis

Dumblių Kombu receptai

Dumbliai Kombu – vertinga jūros daržovė, kuri gali būti dedama į daugumą gaminamų patiekalų. Virtas Kombu lengvai pjaustomas plonomis juostelėmis ir puikiai dera įvairiuose daržovių patiekaluose.

 

Žemiau pateikiame keletą paprastų trumpų receptų.

 

 

KOMBU SU SOJOS PADAŽU IR MEDUMI

 

Taip paruošti dumbliai yra skanus garnyras prie ryžių ir salotų, tinka prie šaltų ir karštų patiekalų. Sultinį, likusį ruošiant šį patiekalą, galima tiesiog valgyti arba naudoti kitose sriubose.

 

4-8 asmenims:

15-30 g dumblių virkite 6 puodeliuose vandens 30 minučių. Supjaustykite Kombu plonomis juostelėmis, pridėkite 2 valg. šaukštus medaus, 1 valg. šaukštą aliejaus, 1/3 puodelio sojos padažo, išspauskite 2 skilteles česnako, įpilkite 1 puodelių Kombu sultinio. 10 minučių viską pakepinkite, kad susimaišytų skoniai (keletą paskutinių minučių keptuvę uždenkite, kad neišgaruotų sultinys). Tuomet dar mažiausiai 2 valandas leiskite pasimarinuoti šaldytuve.

 

 

KOMBU SU IMBIERU IR MEDUMI

 

Tinka kaip garnyras prie ryžių ir salotų. Sultinį, likusį ruošiant šį patiekalą, galima tiesiog valgyti arba naudoti kitose sriubose.

 

15-30 g dumblių virkite 6 puodeliuose vandens 30 minučių. Supjaustykite Kombu plonomis juostelėmis, pridėkite 2 valg. šaukštus medaus, 1 valg. šaukštą susmulkinto imbiero, išspauskite 1 citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite ir mažiausiai 2 valandas leiskite pasimarinuoti šaldytuve.

 

 

PUPELĖS SU KOMBU

 

Kombu daro stebuklus su pupelėmis – sutrumpina jų virimo laiką, suminkština pupeles, padaro jas žymiai lengviau virškinamas, sutirština sriubas. Pupelių patiekaluose dumblių Kombu juostelės tampa peršviečiamos, minkštos ir gardžios. Dideliam puodui pupelių pakanka 10-16 cm ilgio dumblio juostelės.

 

Ant puodo dugno įdėkite dumblių Kombu juostelę, suberkite pupeles ir išvirkite. Skanaus!

 

 

KOMBU SRIUBA

 

4-6 asmenims:

 

Į 6 puodelius vandens įdėkite 0,5 puodelio dumblių. Užvirkite ir tuomet arba iškart dumblius išimkite (jei pageidaujate labai švelnaus skonio), arba palikite virti dar 30 minučių. Į užvirusį vandenį sudėkite kitas daržoves. Supjaustykite Kombu plonomis juostelėmis, sudėkite atgal į sriubą ir patiekite.

 

 

RYŽIAI SU KOMBU

 

Į puodą su rudaisiais ryžiais įdėkite keletą Kombu juostelių. Mėgaukitės kitokiu skoniu!