Mūsų naujienos

Mūsų kontaktai

  • Eko Oazė
  • Latvių g. 31
    Vilnius
  • Tel: +37069301188
  • El. paštas: info@ekooaze.lt

Naujienlaiškis

Humusas

 

Humusas – populiarus padažas, užkandis Artimųjų rytų šalių virtuvėje. Tai vienas seniausių žinomų patiekalų, manoma, kad jis buvo ruošiamas jau prieš 7 tūkst. metų.

 

Jums reikės:

  • 2 puodelių per naktį mirkytų avinžirnių,
  • 1 arbat. š. druskos,
  • 3 skiltelių česnako,
  • ¾ puodelio Tahini sezamų pastos,
  • 2-5 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių,
  • ½ arbat. š. aitriosios arba saldžiosios paprikos (pagal skonį),
  • ½ puodelio vandens.

 

Perplaukite per naktį mirkytus avinžirnius, suberkite juos į puodą, įpilkite vandens, pasūdykite ir virkite, kol suminkštės (apie 2 val.). Nugriebkite verdant susidarančias putas. Nupilkite vandenį.

Į smulkintuvą suberkite sukapotas česnako skilteles, įdėkite Tahini sezamų pastos, supilkite citrinos sultis ir pusę puodelio vandens. Sumalkite iki vientisos masės.

Į smulkintuvą su paruošta mase suberkite išvirtus avinžirnius ir aitriąją papriką. Sumalkite iki vientisos masės. Pagal skonį pridėkite druskos, dar minutę malkite smulkintuve (šis papildomas malimas suteiks lengvesnę ir malonesnę tekstūrą).

Patiekite apšlakstydami truputėliu šalto spaudimo alyvuogių aliejaus ir užberdami kapotų šviežios petražolės lapelių. Valgykite su įvairiomis daržovėmis, duonele.

 

Gaminamam humusui galite suteikti įvairius skonius. Eksperimentuokite, pridėdami saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, baziliko, špinatų arba įvairių riešutų.