Latvių g. 31 Vilnius
Patisonas – puikus vitamino C ir mangano šaltinis. Jis visiškai nekaloringas, tačiau turi daug skaidulų ir vandens.
Salotoms reikės:
- 3 jaunų patisonų (galima naudoti ir cukinijas, bet patisonai yra švelnesnio skonio),
- 1/3 puodelio (55 g) plonomis riekelėmis supjaustyto raudonojo svogūno,
- 1 arbat. š. (4 g) sukapotos šviežios petražolės,
- 1 arbat. š. šviežio čiobrelio.
Padažui reikės:
- 3 valg š. išspaustų citrinos sulčių,
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ¼ arbat. š. druskos,
- žiupsnelis juodųjų pipirų.
Su pjaustykle supjaustykite patisonus labai plonomis riekelėmis. Sudėkite į indą kartu su svogūnu, petražole ir čiobreliu.
Nedideliame indelyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Užpilkite ant patisonų. Sukratykite ir leiskite bent valandą pastovėti.
Laikant šaldytuve tinka vartoti 2 dienas.
Mūsų naujienos