Marinuoto patisono salotos

Patisonas – puikus vitamino C ir mangano šaltinis. Jis visiškai nekaloringas, tačiau turi daug skaidulų ir vandens.

 

Salotoms reikės:

-         3 jaunų patisonų (galima naudoti ir cukinijas, bet patisonai yra švelnesnio skonio),

-         1/3 puodelio (55 g) plonomis riekelėmis supjaustyto raudonojo svogūno,

-         1 arbat. š. (4 g) sukapotos šviežios petražolės,

-         1 arbat. š. šviežio čiobrelio.

 

Padažui reikės:

-         3 valg š. išspaustų citrinos sulčių,

-         3 valg. š. alyvuogių aliejaus

-         ¼ arbat. š. druskos,

-         žiupsnelis juodųjų pipirų.

 

Su pjaustykle supjaustykite patisonus labai plonomis riekelėmis. Sudėkite į indą kartu su svogūnu, petražole ir čiobreliu.

Nedideliame indelyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Užpilkite ant patisonų. Sukratykite ir leiskite bent valandą pastovėti.

Laikant šaldytuve tinka vartoti 2 dienas.