Latvių g. 31 Vilnius
Baobabas (Adansonia digitata) - Afrikos gyvybės medis, augantis sausuosiuose subsacharos laukuose. Kai kurios Afrikos tautos laiko šį šimtmečiais gyvuojantį medį šventu. Žmonės tradiciškai panaudoja visas augalo dalis - jauni lapai naudojami kaip prieskonis, žiedai kaip arbata, sėklos skrudinamos, iš žievės pluoštų gaminami rūbai. O baobabo vaisius turi išskirtinai daug skaidulų (50%), vitamino C (6 kartus didesnė koncentracija nei apelsino), vitaminų B2,B3 kalio, magnio, geležies, cinko. Labai daug antioksidantų.
Skaidulinės medžiagos padeda sulėtinti cukraus patekimą į kraują, taip sumažindami energijos staigius pokyčius (cukrus į kraują patenka lėčiau - energija tolygiai tiekiama organizmui), taip padeda reguliuot kraujo gliukozės, cholesterolio lygius bei mažinti visceralinių riebalų kiekį. Vitaminas C būtinas geležiai pasisavinti, bei stiprina imunitetą.Tai pat baobabas - vienas daugiausiai organizmui reikalingų šarmų turintis produktas, šie padeda palaikyti normalų organizmo pH.
Skonis- rūgštus, saldus ir sutraukiantis.
Europoje ir JAV baobabo produktai aprobuoti nuo 2008 m.
https://www.healthline.com/nutrition/baobab#section1
https://www.medicalnewstoday.com/articles/306445.php
Svoris:60g.
Vartojimas: su maistu, į jogurtus, kokteilius, galima gerti kaip arbatą su šiltu vandeniu.
Kilmės šalis: Malawi
Komentarų nėra.
Mūsų naujienos