Natūralus tirštiklis - raudondumblių želė

Raudondumblių (Irish Moss) želė

Raudondumblių želė – puikus želatinos pakaitalas, standiklis, tirštiklis salotų padažams, majonezams, kokteiliams, glotnučiams. Žaliavalgiškuose desertuose leidžia sumažinti ar visai atsisakyti riešutų.

 

Jums reikės:

 

Paruošimas:

  • Raudondumblius labai gerai keletą kartų išplaukite šaltu vandeniu.
  • 6-12 valandų (ar netgi ilgiau) mirkykite raudondumblius šaltame vandenyje.
  • Išmirkytus raudondumblius sudėkite į blenderį, užpilkite geriamu vandeniu. Įjungę blenderį plakite tol, kol masė bus vienalytė – tarp pirštų neturite jausti jokių gumuliukų.
  • Želė paruošta! Šaldytuve išsilaiko apie savaitę. Galima užšaldyti.